Combinació analítica de capes

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Aida
Entrades: 10
Membre des de: dt., 18 oct. 2011, 12:34

Combinació analítica de capes

Entrada Autor: Aida »

Per tal de poder analizar la superficie forestal d’Almoster s’ha utilitzat l’eina “ Combinació analítica de capes” de la qual s’ha obtingut la combinació en una sola capa (límits municipals + cartografia dels hábitats) en format POL.
S’ha clicat sobre els prismàtics, definint així quines característiques en comú busquem, com per exemple, Nom del municipi (Almoster) “i” Nom dels hábitats (Matollars silicícoles de terra baixa), a continuació s’analitzen les dades estadístiques obtingudes. Però part de la massa forestal que està fora dels límits municipals també computa i no aconseguim obtindre el valor de la superficie forestal que està dins del límit municipal. A més, surten marcats polígons que no pertanyen a Matollars (surt un alzinar per exemple)
Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Combinació analítica de capes

Entrada Autor: Edu Luque »

Ha de retallar la capa a partir d’un fitxer marc:

“Eines | Organització espacial | Retall de capes | Retall d’una capa MiraMon”. Fitxer a retallar el POL (superfície forestal), fitxer retall a obtenir, el POL desitjat. Activi l’opció “Especificar fitxer marc” seleccionant els límits del terme municipal desitjat (POL) obtingut prèviament a partir d’una consulta per atributs desada o una selecció d’objectes, per exemple.
Aida
Entrades: 10
Membre des de: dt., 18 oct. 2011, 12:34

calcul superfícies

Entrada Autor: Aida »

Moltes gràcies. Ja ho hem fet i ara tenim el seguent problema:
Tot i tindre la superfície municipal aïllada respecte d’altres municipis a l’hora de consultar la superfície d’una taca forestal que està al límit municipal obtenim el valor per tota la taca (tant de fora, com de dins del municipi). És possible recalcular de forma automàtica la superfície forestal que hi ha estrictament dins del municipi? (altrament, hem d'anar clicant taca per taca i apuntar la superfície manualment)
Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Combinació analítica de capes

Entrada Autor: Edu Luque »

Ara que tens la nova geometria i per tant la nova taula de dades principal (P.dbf), la pots obrir amb l’Excel (versions 2003 o anteriors per poder desar la DBF), millor amb Open Office Calc, Libre Office Calc o alguna base de dades (Access,…), realitzant el nou càlcul a partir del camp AREA (AREAE és sobre l’el·lipsoide, suposo que no et cal). Un cop tens les noves superfícies, percentatges,… deses la DBF i ja ho tindràs. Adjunto captura d’exemple.

Recorda de fer una còpia de seguretat de la DBF abans de modificar-la i que pots tenir identificadors gràfics (ID_GRAFIC) repetits, això voldrà dir que l’objecte en qüestió te més d’una informació (registre múltiple).
Fitxers adjunts
Captura1.JPG
Respon