[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Configurator/RendererGenerators/PHP.php on line 128: file_put_contents(./cache/production//s9e_renderer_a22cf4f54a02f83afb31e7f2a6899827db421c3e.php): failed to open stream: Permission denied
FUM • CorRad
Pàgina 1 de 1

CorRad

Publicat: dl., 17 des. 2012, 14:24
Autor: Magda Pla
Hola, el CorRad em dóna problemes al intentar corregir les imatges Landsat del SatCat de la zona de Tarragona-Lleida que té mosaicades les dues zones. En el punt de fer el model digital d'ombres dóna el missatge que no té suficient memòria (en un pc nou amb suficient espai físic i capacitat de càlcul). Si retallo la imatge (i el MDE corresponent) tot funcinoa correctament. Hi ha alguna manera de poder fer la correcció de tota la imatge sencera sense haber-la de retallar? em sona haver tingut alguna versió antiga de corrad que ho permetia o bé feia alguna cosa que ara se m'escapa.

Motles gràcies i salutacions!!
Magda

Re: CorRad

Publicat: dl., 17 des. 2012, 14:35
Autor: sguma
Bon dia, Magda,
l'altre dia em vaig trobar el mateix problema en processar una capa mooooolt gran: qui es queda sense memòria és el mòdul del MiraMon, que en ser de 32 bits no pot treballar amb més de 2 GB de memòria (encara que tinguis RAM per donar i vendre).
La solució? MiraMon 64 bits.
Potser el problema va per aquí....

Salut!

Sergi

Re: CorRad

Publicat: dt., 18 des. 2012, 14:05
Autor: Cristina
Hola Magda,

Certament, si el MDE que uses és molt gran en el moment de generar el Model d'ombres l'aplicació pot donar problemes (gestió de la memòria). El que es pot fer és dividir el teu MDE en dues zones (per exemple una zona per a cada escena (millor deixar un petita zona de solapament)) i generar el model digital d'ombres amb l'aplicatiu Ombra per a cadascuna de les escenes. Posteriorment pots fer un mosaic dels dos models d'ombres i introduir l'arxiu resultant a l'aplicació de correcció radiomètrica. Recorda que Corrad pot treballar amb uns models d'ombres i il·luminacions generats de forma temporal i també amb models ja existents generats per les aplicacions especialistes.

Salut,
Cristina

Re: CorRad

Publicat: dj., 09 gen. 2014, 16:58
Autor: Lluís Pesquer
Hola,
simplement per afegir algunes alternatives (no necessàriament millors, només possibles) a la proposta de la Cristina.
Pots canviar la resolució del MDE a un costat de píxel més gran. Generar els models d'ombres i il·luminacions necessaris (ja no necessitarà tanta memòria) i tornar a la resolució orginal aquests models deirivats. Naturalment perds qualitat del MDE, però si el canvi de resolució no és important, dubto que els valors radiomètrics quedin significativament alterats, probablement hi ha altres fonts d'error més importants (són suposicions, no tinc dades per demostrar-ho).
També tens alguna altra solució pel cas del model d'il·luminacions que seria a partir d'usar un fitxer llista (enganxo el text del diari de versions):
26-11-2009: * Illum: Nova opció per a usar un MDE de major resolució que la resolució del model d'il·luminacions resultat. En aquest nou cas, es canvia l'algorisme de càlcul del vector normal al terreny funció del veïnatge per un ajust polinòmic (1r, 2n o 3r grau) per a cada píxel resultat fet a partir dels valors altimètrics interiors al píxel que proporciona el MDE de major resolució.
El fitxer llista és un conjunt de MDEs que corresponen a una distribució en fulls on cada peça té l'àmbit complet en X, i un franja en Y. Ha d'haver un minim solapament entre files dels diferents MDEs.

I recorda que hi ha una darrera millora que en alguns casos potser més important que treballar amb un MDE de molta resolució:
04-03-2013: * Illum: S'ha ampliat les possibilitats de com especificar els angles solars d'il·luminació de cada cel·la del model d'elevacions per a crear el model d'il·luminació. Ara tant l'angle d'elevació com l'angle azimutal poden ser especificats com a constants per a tota la imatge (com es feia anteriorment), o en una distribució espacial de valors continus a través de dos ràsters que expressen, cel·la a cel·la, els dos angles. A més, en el cas d'indicar-los a través de ràsters, l'elevació solar també es pot expressar com a angle zenital (complementari a 90°). Noteu que la nova opció és necessària en treballar en àmbits geogràfics relativament extensos, com els recollits en imatges de teledetecció del sensor MODIS, ja que en l'instant de l'adquisició de la imatge, ni que duri pocs segons, la posició solar local és substancialment diferent als diferents píxels de l'escena (prop de dues hores en imatges MODIS).

Pel model d'ombres no s'ha realitzat millores darrerament.
Qualsevol dubte, seguim en contacte.

Lluís

Fatal: Not able to open ./cache/production/data_global.php