Presentació i opcions Caixa de diàleg de l'aplicació
Sintaxi

Presentació i opcions

El programa serveix per a comprimir/descomprimir fitxers ràster i per a efectuar conversions entre formats IMG. Per a compressió/descompressió entre formats IMG i JPEG, cal utilitzar JPEGIMG. Per a la descompressió de formats JPEG2000 (.jp2 o .j2c) cal usar J2KIMG.

El resum de formats ràster IMG suportats pel MiraMon és:

Subformat
Bits per píxel
Bytes per píxel
Tipus de valor
Rang de valors (per enters) o valors màxims i mínims i nombre de xifres significatives (per reals)
Exemples d'ús
bit
1
1/8
enters
[0,1]
Imatges màscara
byte
8
1
enters
[0,255]
Cartografia temàtica de fins a 256 categories, imatges aèries o satel·litàries (blanc i negre o color) de fins a 256 nivells de gris o 256 colors
integer
16
2
enters
[-32768, 32767]
Cartografia temàtica amb més de 256 categories, diversos tipus de MDT, imatges aèries o satel·litàries (blanc i negre o color) amb més de 256 nivells de gris o 256 colors
unsigned integer
16
2
enters
[0, 65535]
Igual que integer, però sense valors negatius i més valors positius possibles
long
32
4
enters
[-2147483648, 2147483647]
Cartografia temàtica amb enllaços a bases de dades
real
32
4
reals
(~-3.4E+38, ~3.4E+38)
Diversos tipus de MDT que precisin reals de precisió simple (6 xifres significatives garantides) com ara mapes de temperatura amb precisió de dècima de grau
double
64
8
reals
(~-1.7E+308, ~1.7E+308)
Diversos tipus de MDT que precisin reals de precisió doble (15 xifres significatives garantides). A la pràctica, el format double només s'usa per a càlculs intermedis en què es requereix de molta precisió, i no per a capes definitives

Excepte pel format bit, existeixen els equivalents en mode comprimit RLE, que usen l'algorisme "Run length encoding" millorat. Es dona cert suport al format bit-vell, que és un format de dades bit continu per files, però només es permeten canvis de bit-vell a byte-rle i de byte a bit-vell.
El MiraMon suporta dos modes de format RLE, semicomprimit o extracomprimit. El semicomprimit, l'estàndard en la literatura, és molt poc utilitzat en el MiraMon perquè l'extracomprimit és molt millor, i si es desitgés, caldria indicar-ho amb un paràmetre addicional /NO_EXTRA. També cal tenir present que pels formats comprimits és molt útil usar el mode /RLE_INDEX que genera al final del fitxer un llistat de posicions d'inici de línia. Aquesta característica incrementa una mica (molt poc) la mida del fitxer però permet una accés més ràpid.

En la compressió o descompressió es manté el format de les dades, i en el cas de canvi de format cal tenir present que en passar a un format de rang inferior (per exemple de integer a byte) els valors que sobresurten d'aquest rang de destí se saturaran. En altres paraules, si es passa d'un format integer sense valor sensedades a byte, tots els valors >255 passen a ser 255 i els valors <0 passen a ser 0. Aquest fet també pot afectar al valor sensedades, on sempre que es pugui, si està dins el rang de valors de sortida, es mantindrà el seu valor; si el sensedades queda fora del rang de sortida se saturarà reduint aquest valor del rang de valors vàlids. En l'exemple de conversió de integer a byte, un valor sensedades de -9999 passarà a 0 i el rang de valors vàlids serà [1,255].
És important considerar que en les conversions de reals a enters s'arrodoneixen els valors amb decimals; si es desitja un truncament es pot usar l'aplicació CalcImg. En qualsevol de les opcions, compressió, descompressió o canvi de format, el resultat pot ser un nou ràster o es pot aplicar sobre el ràster original.

El programa pot treballar amb ràsters multibanda i, en aquest cas, es poden realitzar possibles conversions sobre totes les bandes alhora, o sobre una sola de les bandes. Quan s'aplica sobre totes les bandes alhora, el resultat pot ser un nou ràster multibanda o es poden efectuar les conversions sobre les bandes originals.
El resultat de només convertir una sola banda pot ser un nou ràster monobanda, però també pot ser una nova banda a afegir al ràster multibanda original o pot ser la sobrescriptura de la banda escollida sobre el ràster original.
També cal tenir en compte que alguna de les bandes d'un ràster multibanda pot ser un ràster JPG; en aquest cas no es realitzarà cap conversió de format d'aquesta banda JPG, però el resultat amb les altres bandes IMG transformades també inclourà aquesta banda no transformada.


Caixa de diàleg de l'aplicació

Caixa de diàleg del IMGIMG


Sintaxi

Sintaxi:

Opcions:

Paràmetres:

Modificadors: