Lector Universal de Mapes del MiraMon

Descarrega del Lector Universal de Mapes del MiraMon

Servidor web del CREAF
Inst_MMR.EXE v8.2e (17.6 Mb aprox. Act. 15-01-2020)

Cliqueu aquí per veure'n alguns exemples

? Què és el Lector Universal de Mapes del MiraMon ?

És un programa de difusió GRATUÏTA que permet la visualització, consulta i impressió de mapes i capes en local o publicades a Internet o en CD-ROM. El programa permet obrir un gran nombre de formats ràster i vectorial directament. Per facilitar la distribució de la informació per Internet, el propi lector permet empaquetar i comprimir mapes en format MMZ que es poden distribuir-los per email, posar en planes de web o intercanviar per sistemes P2P. També permet obrir mapes certificats especialmente generats amb el MiraMon® dotat d'una llicència específica anomenada MiraMon Internet Map Publisher.

? Sobre quines plataformes (ordinadors) pot ser executat el Lector Universal de Mapes del MiraMon ?

El Lector Universal de Mapes del MiraMon és una aplicació de 32 bits que pot ser executat sobre Windows 95, 98, NT, 2000, XP, 2003 Server, Vista i Windows 7 corrent en plataformes Intel o compatibles (Cyrix, AMD, etc). També existeix una versió de MiraMon per a Windows Phone 6.5 i Windows Mobile.

? Quin tipus de dades puc llegir amb el Lector Universal de Mapes del MiraMon ?

Es poden llegir fitxers amb extensió MMZ però també altres capes raster (com els JPEG, TIF, IMG, JPEG2000, MrSID, ECW etc.) i vectorial (SHP, DXF, DGN, GPX, GML, ARC, POL, PNT etc). Típicament els fitxers MMZ contenen mapes, però també poden contenir altres documents informàtics de qualsevol tipus, com fulls de càlcul o fitxers de text. Els mapes poden estar constituïts per capes ràster (fotografies aèries, models digitals d'elevacions,...), vectorials (punts, línies i polígons) i taules de bases de dades (informació alfanumèrica convencional).

Un cop instal·lat qualsevol producte MiraMon MiraMon® (sigui el Lector Universal de Mapes del MiraMon, el MiraMon típic o el MiraMon Internet Map Publisher ), els fitxers MMZ s'obren amb un simple clic sobre un hipervincle en una plana HTML.

Els mapes del MiraMon poden incloure vincles a qualsevol altre tipus de fitxer, com per exemple fotografies, fitxers de so, etc.

Pots veure alguns exemples

? Puc desar al meu disc dur els fitxers MMZ descarregats d'Internet?

SÍ. Els fitxers MMZ contenen, de forma comprimida, totes les dades necessàries per a poder visualitzar i consultar el mapa. Les dades es poden guardar comprimides per la seva consulta posterior (fora de xarxa) amb un simple clic o es poden descomprimir. Un cop descomprimides, la combinació de capes pot ser carregada a través del mapa no comprimit (fitxer MMM) o poden llegir-se capes individuals, que provinguin del mateix o d'altres fitxers MMZ, permetent així la superposició de capes de diferents origens.

? Haig de descarregar el Lector Universal de Mapes del MiraMon cada cop que vull visualitzar un mapa d'Internet?

NO. Només cal descarregar el Lector Universal de Mapes del MiraMon una vegada i instal·lar-lo executant el fitxer INST_MMR.EXE. Aquest grava el programa MM32.EXE i en registra les extensions. Deixeu instal·lat aquest programa visualitzador en el vostre ordinador per a futures consultes a fitxers MMZ en qualsevol web que adopti aquest format de distribució de cartografia. Només caldrà reinstal·lar el programa quan apareguin noves versions amb noves funcionalitats.

? Puc consultar les capes ràster i les bases de dades associades als vectors amb aquest lector ?

SÍ. Amb el Lector Universal de Mapes del MiraMon es poden fer consultes per localització (què és aixó?, què hi ha aquí?) i consultes sobre les bases de dades associades (On es produeix tal fenomen? On puc trobar tal cosa?) tant sobre les capes ràster com vectorials.

? Puc imprimir els mapes amb el Lector Universal de Mapes del MiraMon?

SÍ. Amb aquest lector es poden crear composicions professionals per a realitzar impressions d'alta qualitat. Els fitxers MMZ poden incloure el disseny d'una composició que pot ser impressa de manera directa amb l'opció imprimir d'un clic de botó dret sobre un fitxer MMZ. També es poden incloure els mapes directament a les aplicacions més típiques d'ofimàtica simplement enganxant a través del portapapers de Windows.

? Jo sóc usuari registrat de MiraMon. Necessito el Lector Universal de Mapes del MiraMon per poder veure els fitxer MMZ certificats?

NO, amb la versió completa de MiraMon teniu disponibles TOTES les funcionalitats del Lector sobre fitxers MMZ i, evidentment, les exclusives de la versió completa. Recordeu que els usuaris registrats de la versió completa de MiraMon podeu actualitzar-vos gratuïtament per gaudir de les noves funcionalitats (servei MUS, MiraMon Upgrade Service).

? Com puc generar MAPES (fitxers MMZ) i distribuïr-los de forma gratuïta per Internet?

Podeu generar MMZ amb el propi Lector Universal de Mapes de MiraMon. Aquests mapes no portaran certificació d'autoria ni integritat però es podran ser oberts per qualsevol persona que tingui el Lector o el MiraMon professional.

? Com puc obtenir una llicència de MiraMon o del MiraMon Internet Map Publisher ?

Simplement connecteu-vos a https://www.miramon.cat i aneu a Price information and ordering. Hi trobareu els preus, com efectuar els pagaments, etc.

? Quina diferència exacta hi ha entre una llicència de MiraMon i una Lector Universal de Mapes del MiraMon ?

Les llicències normals de MiraMon tenen funcionalitats professionals de Sistema d'Informació Geogràfica i de Teledetecció per a la generació i anàlisi de dades mentre que el Lector està pensat per visualitzar, consultar i imprimir cartografia.

? Quina diferència exacta hi ha entre una llicència de MiraMon i una del MiraMon Internet Map Publisher?

Les funcionalitats de Sistema d'Informació Geogràfica i Teledetecció dels dos tipus de llicències són idèntiques. La diferència està en que el MiraMon Internet Map Publisher pot generar fitxers MMZ certificats, la qual cosa vol dir que poden ser publicats a Internet o en un CD-ROM i ser llegits per qualsevol persona amb el visor gratuït Lector Universal de Mapes del MiraMon.

Les llicències normals de MiraMon, en canvi, NO poden generar fitxers MMZ certificats, malgrat que sí que poden generar fitxers MMZ sense certificar. Els fitxers MMZ sense certificar poden ser llegits per qualsevol usuari de MiraMon, però no per les persones que només tenen un Lector Universal de Mapes del MiraMon. Així doncs, els fitxers MMZ generats per les llicències normals de MiraMon són útils per a muntar una intranet entre usuaris de MiraMon, per a trametre fitxers a altres usuaris de MiraMon (donat que la ràtio de compressió és molt elevada), però NO per a publicar cartografia en webs de domini públic o en CD-ROM, ja que els visitants no seran capaços de llegir els mapes (llevat, és clar, que disposin d'una llicència de MiraMon o d'un MiraMon Internet Map Publisher).

? ...I jo, què necessito?

Si ets un simple internauta, que simplement t'interessa poder visualitzar, consultar i imprimir els mapes d'alta qualitat que es poden generar amb MiraMon Internet Map Publisher, en tindràs prou a descarregar, gratuïtament, el Lector Universal de Mapes del MiraMon:

https://www.miramon.cat/mmr

Si ets una persona, institució, empresa, etc, interessada en la Cartografia, els Sistemes d'Informació Geogràfica o la Teledetecció, probablement t'interessarà, per poc més del que val un bon manual universitari, tenir una llicència de MiraMon.

Si ets una institució o empresa interessada a publicar mapes de qualsevol tipus (topogràfics, d'imatges, esquemàtics, etc) a Internet o en CD-ROM, probablement t'interessarà tenir una llicència del MiraMon Internet Map Publisher.

Informació general sobre MiraMon i MiraMon Internet Map Publisher a:

https://www.miramon.cat
Informació de preus, formes de pagament i formalització de comandes a:
https://www.miramon.cat/order