Recull les dades per informar sobre l'extensió planar de diverses maneres, en forma de coordenades de l'envolupant, de descripció i com a centre d'escena.
|
Coordenades de l'envolupant
Es mostra les coordenades de l'envolupant (X mínima, X màxima, Y mínima i Y màxima) de la capa corresponent en les unitats expressades en la clau
unitats de la secció Sistema de Referència Horitzontal i,
també en coordenades geogràfiques latitud-longitud en el dàtum de la base. A més, es pot escollir que mostri aquestes coordenades a la vora extrema o als centres dels píxels extrems.
En el cas d'una capa multibanda es pot documentar, per a cada banda, un valor per aquesta clau diferent al valor general (vegeu la secció d'Informació Temàtica). Aquesta és la raó que al GeM+ (en cas d'una capa multibanda) existeixi un botó radial que permet visualitzar les dades generals o les de la banda seleccionada (aquesta selecció es realitza amb el desplegable o els botons de retrocés i avanç situats a la part superior del GeM+).
Per evitar valors incoherents entre diferents claus del GeM+ i a causa de la relació implícita dels nombre de columnes i files, el costat de cel·la (en les dues direccions) i l'envolupant de la capa, no es permet modificar directament el valor d'aquesta clau. Per modificar-lo cal pitjar la opció "Canviar..." que obre una caixa per modificar aquests paràmetres de forma conjunta (canvis a les columnes i files, el costat de cel·la i l'envolupant).
Per últim, també permet mostrar un mapa de situació de amb el botó de .
Descripció
En aquesta secció es pot introduir un topònim i una descripció general sobre l'extensió planar de la base.
Centre d'escena
En aquesta secció es mostra el centre d'escena calculat que informa sobre les coordenades geogràfiques (longitud i latitud) del punt central de la base (Xmin+(Xmin-Xmax)/2, Ymin+(Ymin-Ymax)/2).
Aquest valor es calcula dinàmicament a partir de l'extensió de la capa i de la transformació (si és necessari) del sistema de projecció de la base al sistema de projecció latitud-longitud (mantenint el dàtum de la base).
En la caixa s'informa de l'identificador de referència de les coordenades geogràfiques (per exemple: lat/long-ED50).
En cas que el sistema sigui local no és possible calcular el centre d'escena en coordenades geogràfiques.
També es permet introduir el centre d'escena nominal que pot ser diferent al valor del centre d'escena calculat. Per exemple, en el cas d'una imatge de satèl·lit les capçaleres dels fitxers en el format original (p.ex. Landsat i format CEOS) acostumen a desar informació respecte al centre d'escena nominal, que els programes de importació poden recuperar i documentar a les metadades de la base. Té interès mantenir aquest valor de forma diferenciada al centre d'escena calculat ja que aquest darrer pot variar en funció del tipus i qualitat de georeferència aplicada a la imatge, mentre que el nominal és únic i teòric per a cada imatge (informació del productor de la imatge, per exemple).
En el cas d'un ràster que correspongui a una fotografia aèria, també es permet introduir el centre d'escena òptic (o la posició del punt principal de simetria en coordenades destí).