-
GestBD: Gestió i manteniment de Taules de Bases de Dades
Accés a aquest text d'ajuda com a pàgina web: GestBD
Presentació i opcions
Aquesta aplicació agrupa un conjunt d'eines i procediments d'edició, revisió, actualització, etc, de diferents elements (estructura de taules, camps i registres) de bases de dades o taules. És especialment indicat per a automatitzar alguns dels procediments que habitualment es fan de forma interactiva amb el Gestor de Taules MiraDades, però també té opcions particulars d'aquesta aplicació. Els diferents procediments s'indiquen a partir de les diferents opcions detallades:
TEST_CONTINGUT_REGISTRES_DBF (1):
Realitza alguns tests de consistència sobre fitxers DBF. El programa soluciona automàticament tots els casos de diferents maneres. Aquest és el llistat d'errors detectats i la seva solució: - Les cadenes de text han estat escrites amb caràcters 0 al final del seu contingut. Es resol suprimint el caràcter 0 i introduint els espais que falten fins al final de la cel·la, com és propi del format DBF.
- Els nombres han estat escrits amb caràcters 0 al final del seu contingut. Es resol suprimint el caràcter 0 i introduint els espais que falten al final de la cel·la, com és propi del format DBF.
- Els camps de tipus text contenen caràcters inferiors al caràcter 32 ASCII (p .ex. tabuladors). Es resol substituint aquests caràcters per espais.
- Els camps numèrics no estan justificats a la dreta. Es resol movent dins la cel·la els valors a la dreta.
- Els camps numèrics contenen caràcters no numèrics. Es resol eliminant els valors amb errors (s'omple de blancs tota la cel·la).
- Els camps numèrics contenen el caràcter ',' com a separador decimal. Es resol canviant ',' per '.' que és el separador vàlid per a DBF.
- Els camps lògics contenen valors 0 o 1. Es resol canviant els valors per 'F' (false, o fals) o 'T' (true, o sigui, vertader).
- Els camps lògics contenen valors no lògics. Es resol blanquejant les cel·les errònies.
- Els camps data contenen valors que no són data. Es resol blanquejant les cel·les errònies.
- Hi ha camps numèrics de tipus 'F' (float) quan podrien ser 'N' (únic tipus numèric en DBF). Es resol canviant el tipus de camp de 'F' a 'N'.
- El fitxer és mes llarg del que caldria. Hi ha dades després de l'últim registre. Es resol truncant el fitxer a la mida que cal.
TEST_REGISTRE_MULTIPLE (2):
Elimina la presència de registre múltiple per a un identificador gràfic d'una capa vectorial estructurada de MiraMon, (és a dir converteix la relació 1 a n entre la base gràfica i la taula principal a una relació 1 a 1). El registre múltiple es pot eliminar ja sigui senzillament eliminant tots els registres menys un (el primer, l'últim, etc) o bé eliminant els camps que obliguen a la presència de registre múltiple perquè presenten diversos valors per a un identificador gràfic. Cal remarcar que la presència de registre múltiple no és cap error, sinó que és, en la majoria dels casos, una propietat força interessant de la capa, però en determinades situacions es vol reduir aquesta riquesa d'informació i s'opta per generar una base més simplificada eliminant el registre múltiple.
PAS_DE_ODBC_A_DBF (3):
Permet la generació d'una taula DBF a partir d'una base de dades que conté un enllaç amb qualsevol base o taula a través d'un driver ODBC (per exemple una base de Microsoft Access en format MDB). D'aquesta base de dades es pot generar una taula DBF a partir de qualsevol taula o vista de la base de dades o a partir de qualsevol sentència SQL.
SUPR_CAMP_DBF (4):
Elimina un o diversos camps d'una taula DBF, perdent totes les cel·les implicades.
CREA_CAMP_DBF (5):
Crea un o diversos camps d'una taula DBF amb els seus continguts en blanc.
OMPLE_CAMP_DBF (6):
Omple les cel·les (indexades des d'1) d'un camp amb un valor constant o amb una seqüència de valors en autoincrement.
CANVIA_CAMP_DBF (7):
Canvia les propietats descriptor, nom, tipus, mida o nombre de decimals d'un o diversos camps. Cal especificar totes les propietats indicades (amb canvis o sense), per aquest ordre i camp a camp.
BUSCA_I_SUBS_CAMP_DBF (8):
Cerca a tots els registres d'un camp una determinada cadena o subcadena i la substitueix per una altra allà on la cerca ha sigut trobada.
FUSIONA_TAULES_DBF (9):
Fusiona n taules d'idèntica estructura en una sola taula receptora afegint els registres de les altres taules al final de la taula receptora. La taula receptora pot ser preexistent o no ser-ho.
CONCATENA_CAMPS_DBF (10):
Fusiona el contingut d'n camps en un sol camp receptor preexistent. A més a més es pot afegir, en qualsevol posició de la concatenació, un caràcter o cadena constant per a tots els registres escrivint const(atribut), on atribut representa un valor constant. Per exemple si es vol concatenar uns camps: dia, mes i any en un format dia-mes-any, caldrà definir una seqüència com: dia const(-) mes const(-) any.
DUPLICA_CAMP_DBF (11):
Duplica un o diversos camps consecutius i els situa després d'un determinat camp.
MOU_CAMP_DBF (12):
Mou un o diversos camps consecutius i els situa després d'un determinat camp.
MOSTRA_VALOR_CAMP_DBF (13):
Mostra el contingut d'un camp per a un determinat rang de registres, indexats des de 1.
JOIN_TAULES_DBF (14):
Permet l'agrupació (join) en una sola taula de camps de dues taules DBF diferents. Cal establir una correspondència entre les dues taules a partir d'un o múltiples enllaços entre camps equivalents en les dues taules; aquests camps es denominen camps clau. En la majoria de casos n'hi ha prou a definir un sol camp clau a cada taula (com es pot veure a l'Exemple 1) per a definir de manera inequívoca la correspondència entre els registres de les dues taules. En alguns casos, però, és necessari definir més d'un camp clau a una o a les dues taules implicades (Exemple 2) per a definir de manera inequívoca la correspondència entre les dues taules; a la combinació d'aquests camps se'n diu clau combinada. També caldrà definir tots els camps presents a la taula de sortida, resultat del join. Si es vol que els camps clau també siguin a la taula de sortida, caldrà incloure'ls en la llista de camps desitjats ja que es podria desitjar que només actuïn de lligam, però que no siguin a la taula resultat de l'operació join.
ORDENA_TAULA_DBF (15):
Realitza una ordenació per un o múltiples criteris d'una taula DBF. La taula ordenada es genera en un fitxer DBF nou i es pot indicar el sentit d'ordenació ascendent o descendent per a cada criteri.
SUPR_REGISTRE_DBF (16):
Elimina un o diversos registres consecutius d'una taula DBF. Si es vol especificar un interval cal indicar també RegFi. El registre RegFi també serà esborrat.
JOIN_TOTS_ENLLACOS (17):
Realitza tants joins físics com enllaços té la taula principal i les seves taules associades, fins aconseguir una única taula plana (en format DBF) amb tots els camps de totes les taules associades, excepte els camps clau de les taules secundàries que implicarien una repetició innecessària. El tipus de relació indicada a les metadades governarà l'estil de join (RELACIO_1_N o RELACIO_N_1). Per fer això, converteix les taules ODBC a DBF, la qual cosa pot generar truncaments de noms de camps i canvis de tipus i mides. A més, el nombre màxim de camps de la supertaula està limitat a 256 (límit de la dbf resultant).
MULTIREGISTRE_A_MULTICAMP (18):
Transforma de multiregistre a multicamp. Per a definir el multiregistre es prenen com a criteri les repeticions dels valors del camp clau, típicament el camp identificador gràfic. Els camps són replicats com a camps múltiples tantes vegades com el màxim número de repeticions dels valors del camp clau.
DUPLICA_REGISTRE_DBF (19):
Genera duplicats de registres.
PAS_DE_ODBC_A_ODBC (20):
Permet la generació d'una taula d'una base de dades a partir d'una altre taula, vista o selecció (a partir d'una sentència SQL) d'una altre base de dades. L'accés a les bases de dades es fa mitjançant el driver ODBC i per tant, les bases de dades poden ser diferents entre elles i de qualsevol tipus (MS Access, Oracle, SQL Server...). L'aplicació intentarà crear un duplicat de la taula , vista o selecció, seguint el més fidelment possible el format de la taula original pel que fa a tipus de dades, mides, restriccions,... (hi ha tipus de dades que són específics de cada gestor i que no existeixen en els altres, en aquests casos s'escollirà el tipus amb característiques més similars). Aquesta opció és molt útil quan es tenen sistemes de bases de dades de tipus servidors i es necessita enviar part de la informació a algú extern que no té accés a la base de dades, per exemple amb una base de dades de tipus Oracle o SQL Server. En aquest cas es poden agafar les dades que interessen i exportar-les cap una base de dades per exemple MS Access, de forma que es tinguin les dades en un sol fitxer.
PURGA_TAULA_DBF (21):
Determina si hi ha registres que hagin estat marcats com a esborrats però que encara siguin a la taula. En cas de trobar-los els esborra físicament. Només canvia la data del fitxer si realment ha trobat registres a esborrar. La majoria de programes del MiraMon ignoren la marca d'esborrat i consideren els registres marcats com esborrats com a registres normals de la taula. Tanmateix, tant l'Excel, com el MS-Access no mostren els registres marcats com a esborrats i el driver ODBC per DBF's l'usa en executar una sentència SQL DELETE.
OMPLE_CAMP_TANTP_CENT_A_DBF (22):
S'omple un camp amb el tant per cent de la raó entre els valors un camp que conté un valor parcial i un camp que conté un valor total.
COMPLETA_JOIN_1_A_N (23):
Completa la taula amb els valors que puguin faltar en revisar un join 1 a N entre la taula i un tesaure a partir dels camps clau que fan l'enllaç i dels camps a completar. Un cop establert el join entre els dues taules, es comprova si els valors dels camps a completar que provenen del tesaure estan presents a la taula i en cas que no hi siguin s'incorporen com a més registres per aquell identificador gràfic.
ELEMENT_XML_A_DBF (24):
Escriu en una cel·la d'un DBF el node XML apuntat per l'xpath com a un text. Està pensat per recuperar el valor dels nodes "fulla" de l'arbre d'elements del document ja siguin elements o atributs. En un document com: 5400031_full28_ca demanar l'xpath "MD_Metadata/fileIdentifier" recupera: "5400031_full28_ca" o demanar l'xpath "MD_Metadata/hierarchyLevel/MD_ScopeCode/@value" recupera: "series".
Recordeu que si es demana l'xpath d'un node que no és "fulla" obtindreu els valors de tots els elements fills separats per espais, resultat que no sembla massa útil.
Cal anar amb compte amb un xpath com ara aquest: /bookstore/book[1]/title "IE5 and later has implemented that [0] should be the first node, but according to the W3C standard it should have been [1]!!" En el MiraMon, en usar les llibreries de Windows (que són les de IE5) es té aquesta "característica", és a dir, que els arrays de nodes comencen a numerar-se per 0 i no per 1.
CONVERTEIX_EXPRESSIO_EN_RESULTAT (25):
Canvia una expressió escrita en un camp pel seu resultat. Actualment l'única expressió suportada és xpath().
CREA_REGISTRE_BUIT_DBF (26):
Crea un registre buit a la taula DBF.
PAS_DE_ESTESA_A_CLASSICA (27):
Converteix una DBF estesa del MiraMon a format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV)
MOSTRA_RMS_DE_CAMP (28):
Calcula el RMS d'un camp d'una DBF i el mostra per pantalla.
GENERA_TESAURUS (29):
Genera un tesaurus a partir de la projecció del camp indicat.
Moltes d'aquestes opcions formen part dels processos que es poden encadenar en un programa BAT (més informació a Aplicacions de Suport al MiraMon ) i són elements d'un conjunt de procediments més complexos de gestió de base de dades. La funcionalitat d'aquesta aplicació és proporcionar aquest conjunt d'eines molt específiques, que, dins d'un procediment de gestió més global, permetran realitzar determinats retocs a la base de dades resultat d'altres processos i/o a la preparació de la base de dades per a verificar determinades condicions necessàries abans d'engegar altres processos.
Caixa de diàleg de l'aplicació
|
Caixa de diàleg del GestBD |
Exemples
Exemple 1 --> Join a partir d'un camp clau.
Join de la Taula1.dbf i la Taula2.dbf a partir del camp comú ID (marcat amb un rectangle vermell a la figura). En aquest exemple es desitja que la taula Resultat.dbf contingui tot els camps presents en les dues taules sense repetir els camps equivalents a les dues taules.
GestBD 14 Resultat.dbf Taula1.dbf Taula2.dbf /T1_CLAU1=ID /T2_CLAU1=ID /T1_CAMP1=ID /T1_CAMP2=CITY /T1_CAMP3=POPULATION /T1_CAMP4=KM2 /T2_CAMP3=REGION /T2_CAMP4=COUNTRY /RELACIO_1_N /NOMES_REG_ENLLAC
Exemple 2 --> Join a partir de dos camps claus a cada taula.
Join de la Taula1.dbf i la Taula2.dbf a partir dels camps clau comú STATIONID i REGION de la Taula1.dbf, i els camps ID i REGIONID de la Taula2.dbf (tots marcat amb un rectangle vermell). En aquest exemple es vol que la taula Resultat.dbf contingui tot els camps presents a les dues taules sense repetir els camps equivalents a les dues taules.
Nota: Els camp clau han de tenir la mateixa estructura (Tipus i Amplada), tot i que no és necessari que tinguin el mateix nom.
GestBD 14 Resultat.dbf Taula1.dbf Taula2.dbf /T1_CLAU1=STATIONID /T1_CLAU2=REGION /T2_CLAU1=ID /T2_CLAU2=REGIONID /T1_CAMP1=STATIONID /T1_CAMP2=REGION /T1_CAMP3=COORDX /T1_CAMP4=COORDY /T1_CAMP5=COORDZ /T2_CAMP1=CITYNAME /RELACIO_1_N /NOMES_REG_ENLLAC
Sintaxi
Sintaxi:
- GestBD 1 FitxerDBF [/APLICAR]
- GestBD 2 FitxerDBF [/APLICAR] [/ELIMINAR_CAMPS] [/REG_TOT_IGUAL]
- GestBD 3 FitxerDBF FitxerBD Taula
- GestBD 4 FitxerDBF NomCamp [NomCampFinsA]
- GestBD 5 FitxerDBF NomCampDespresDe DescCamp NomCamp Tipus Mida NDecimals
- GestBD 6 FitxerDBF NomCamp RegIni RegFi Valor [Increment]
- GestBD 7 FitxerDBF NomCampPrevi DescCamp NomCamp Tipus Mida NDecimals
- GestBD 8 FitxerDBF NomCamp ValorBuscat ValorSubstituit [/VALOR_COMPLET] [/INSENSIBLE_MAJ] [/TRACTAR_N_COM_C]
- GestBD 9 FitxerDBFReceptor FitxerDBFDonador
- GestBD 10 FitxerDBF CampResultat Camp
- GestBD 11 FitxerDBF NomCamp [NomCampFinsA] [NomCampDespresDe]
- GestBD 12 FitxerDBF NomCamp [NomCampFinsA] [NomCampDespresDe]
- GestBD 13 FitxerDBF NomCamp RegIni RegFi
- GestBD 14 FitxerDBFResultat FitxerDBFPrincipal FitxerDBFSecundari [/T1_CLAU#] [/T2_CLAU#] [/T1_CAMP#] [/T2_CAMP#] [/RELACIO_1_N] [/NOMES_REG_ENLLAC]
- GestBD 15 FitxerDBFResultat FitxerDBFOrigen [/CAMP_#] [/ORDRE_#]
- GestBD 16 FitxerDBF RegIni [RegFi]
- GestBD 17 FitxerDBFResultat FitxerDBFTaulaPrincipal
- GestBD 18 FitxerDBF NomCampClau NomCamp [NomCampFinsA] [NomCampDespresDe]
- GestBD 19 FitxerDBF RegIni [RegDespresDe]
- GestBD 20 FitxerBDResultat FitxerBDOrigen TaulaOrigen TaulaResultat
- GestBD 21 FitxerDBF
- GestBD 22 FitxerDBF NomCampTantPCent NomCampParcial NomCampTotal [/SUMA_CENT]
- GestBD 23 FitxerDBF FitxerDBFSecundari [/T1_CLAU#] [/T2_CLAU#] [/T1_CAMP#] [/T2_CAMP#]
- GestBD 24 FitxerDBF FitxerXML RegIni NomCamp XPath [QueExtr]
- GestBD 25 FitxerREL
- GestBD 26 FitxerDBF RegIni [Quants]
- GestBD 27 FitxerDBFEstesa FitxerDBFClassica
- GestBD 28 FitxerDBF NomCampRMS [NODATA]
- GestBD 29 FitxerTesaurusDBF FitxerDBF NomCamp [/TRACTAR_N_COM_C]
Opcions:
- 1:
Test de consistència del contingut d'un DBF.
- 2:
Eliminació del registre múltiple per objecte gràfic d'un DBF.
- 3:
Conversió d'una taula ODBC a una taula DBF.
- 4:
Eliminació d'un camp o un rang de camps de la taula DBF.
- 5:
Creació d'un o diversos camps de la taula DBF.
- 6:
Omplir els valors d'un camp amb un valor constant o un autoincrement.
- 7:
Canvi de descriptor, nom, tipus, mida o nombre de decimals d'un o diversos camps d'una taula DBF.
- 8:
Cerca i substitució dins d'un camp DBF.
- 9:
Fusió de n taules d'idèntica estructura en una sola taula receptora.
- 10:
Fusió de n camps en un sol camp receptor preexistent. Si es desitja afegir, en qualsevol posició de la concatenació, algun caràcter o cadena constant per a tots els registres cal indicar-ho escrivint const(atribut), on atribut és un valor constant.
- 11:
Duplica un o diversos camps consecutius i els situa després d'un determinat camp.
- 12:
Mou un o diversos camps consecutius i els situa després d'un determinat camp.
- 13:
Mostra el contingut d'un camp per a un determinat rang de registres, indexats des de 1.
- 14:
Genera una nova taula resultat (FitxerDBFResultat) d'un join entre les taules FitxerDBFPrincipal i FitxerDBFSecundari a partir d'un o múltiples enllaços. Els enllaços s'indiquen a partir dels camps claus /T1_CLAU# (per a la taula 1) i /T2_CLAU# (per a la taula 2) i els camps presents en la taula resultat s'indiquen a partir dels seus orígens amb /T1_CAMP# (per a la taula 1) i /T2_CAMP# (per a la taula 2). # és el número de camp, indexat des de 1 en cadascuna de les taules.
- 15:
Genera una nova taula resultat (FitxerDBFResultat) d'una ordenació definida per un o n criteris indicats amb /CAMP_#. Per a cada camp o criteri és possible definir una ordenació ascendent (per defecte) o descendent a partir de /ORDRE_#.
- 16:
Elimina un o diversos registres consecutius d'una taula DBF. Si es vol especificar un interval cal indicar també RegFi. El registre RegFi també serà esborrat.
- 17:
Genera la 'taula plana' (no relacional) FitxerDBFResultat, a partir dels joins físics entre la taula principal i les taules associades, indicades en el fitxer REL corresponent a FitxerDBFTaulaPrincipal.
- 18:
Es transforma de multiregistre a multicamp. Per a definir el multiregistre es prenen com a criteri les repeticions del valor del camp NomCampClau (típicament el camp identificador gràfic). Els camps entre NomCamp NomCampFinsA són replicats com a camps múltiples amb un nom similar (amb un índex incremental afegit) tantes vegades com el màxim número de repeticions dels valors del NomCampClau (són afegits després del camp NomCampDespresDe; típicament NomCampDespresDe i NomCampFinsA són el mateix).
- 19:
Duplica un registre en una nova posició.
- 20:
Permet la generació d'una taula d'una base de dades a partir d'una altre taula, vista o selecció (a partir d'una sentència SQL) d'una altre base de dades.
- 21:
S'eliminen físicament del fitxer els registres que hagin estat marcats com esborrats.
- 22:
S'omple un camp amb el tant per cent de la raó entre els valors un camp que conté un valor parcial i un camp que conté un valor total.
- 23:
Completa la taula resultat (FitxerDBF) amb els valors que puguin faltar en revisar un join 1 a N entre les taules FitxerDBF i FitxerDBFSecundari a partir d'un o múltiples enllaços.
- 24:
Omple una cel·la d'un DBF amb els valors (si QueExtr='V') o els nom (si QueExtr='N') d'un element o atribut designat per un XPath d'un document XML. Si l'XPath dona com a resultat més d'un element, omple més d'un registre consecutiu per aquell camp. En cas que (si QueExtr='C') omple la cel·la amb el nombre de nodes que compleixen l'xpath.
- 25:
Canvia una expressió xpath() escrita en un camp per el seu resultat.
- 26:
Crea un registre buit.
- 27:
Converteix una DBF estesa a clàssica.
- 28:
Calcula el RMS d'un camp d'una DBF i el mostra per pantalla.
- 29:
Genera un tesaurus a partir de la projecció del camp indicat.
Paràmetres:
- FitxerDBF
(Fitxer DBF -
Paràmetre d'entrada): Fitxer en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- FitxerBD
(Fitxer Base Dades -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DSN o una base de dades de tipus fitxer (com és un MDB) accessible a través d'ODBC.
- Taula (Paràmetre d'entrada): Taula, en els casos on indica l'origen pot ser una taula, vista o una consulta SQL sobre la base de dades ODBC (si la sentència requereix cometes, cal usar dièresi en el seu lloc); en els casos on Taula sigui el resultat, només podrà ser una taula.
- NomCamp
(Nom Camp -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp de la taula DBF.
- NomCampFinsA
(Nom Camp Fins A -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp que tanca l'interval, o '*' si es vol fins al darrer camp.
- NomCampDespresDe
(Nom Camp Despres De -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp després del qual es realitza l'operació indicada (crear, esborrar, etc), o '*' si s'ha de fer abans del primer o ']' si s'ha de fer després del darrer.
- DescCamp
(Descriptor Camp -
Paràmetre d'entrada): Descriptor del camp.
- Tipus
(Tipus Camp -
Paràmetre d'entrada): Tipus de camp.
- Mida
(Mida Camp -
Paràmetre d'entrada): Mida del camp.
- NDecimals
(Número Decimals -
Paràmetre d'entrada): Nombre de decimals del camp, cal indicar 0 si no és numèric.
- RegIni
(Registre Inicial -
Paràmetre d'entrada): Índex de registre començant des de 1 on començar a treballar o '*' per començar al final de la taula.
- RegFi
(Registre Final -
Paràmetre d'entrada): Índex de registre començant des de 1 on acabar de treballar o '*' per arribar al final de la taula.
- Valor (Paràmetre d'entrada): Valor numèric o alfanumèric d'inici dels registres o valor numèric inicial en l'autoincrement.
- Increment (Paràmetre d'entrada): Increment, per aplicar un autoincrement indiqueu el valor d'aquest. Si no s'indica, s'inicialitzen els registres a un valor constant.
- NomCampPrevi
(Nom Camp Previ -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp de la taula DBF a canviar. Podeu indicar un índex de camp (número de camp començant a comptar per 1) precedit del símbol # (p.ex: #12).
- ValorBuscat
(Valor Buscat -
Paràmetre d'entrada): Valor numèric o alfanumèric a buscar en un camp d'un DBF.
- ValorSubstituit
(Valor Substituït -
Paràmetre d'entrada): Valor numèric o alfanumèric substituït en un camp d'un DBF.
- FitxerDBFReceptor
(Fitxer DBF Receptor -
Paràmetre de sortida): Fitxer DBF receptor (resultat) en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o una DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFDonador
(Fitxer DBF Donador -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DBF donador en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o una DBF estesa del MiraMon.
- CampResultat
(Camp Resultat -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp resultat de la fusió dels diferents camps.
- Camp
(Camp A Fusionar # -
Paràmetre d'entrada): Noms dels camps que es fusionaran en un de sol.
- FitxerDBFResultat
(Fitxer DBF Resultat -
Paràmetre de sortida): Fitxer DBF resultat en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFPrincipal
(Fitxer DBF Principal -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DBF principal en la fusió de taules en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFSecundari
(Fitxer DBF Secundari -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DBF secundari en la fusió de taules en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFOrigen
(Fitxer DBF Origen -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DBF origen en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFTaulaPrincipal
(Fitxer DBF Taula Principal -
Paràmetre d'entrada): Fitxer taula principal en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- NomCampClau
(Nom Camp Clau -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp de la taula DBF que fa de camp clau.
- RegDespresDe
(Registre Despres De -
Paràmetre d'entrada): Índex de registre començant des de 1 on s'insereix el nou registre.
- FitxerBDResultat
(Fitxer BD Resultat -
Paràmetre de sortida): Base de dades resultat. Fitxer DSN o una base de dades de tipus fitxer (com és un MDB) accessible a través d'ODBC.
- FitxerBDOrigen
(Fitxer BD Origen -
Paràmetre d'entrada): Base de dades origen. Fitxer DSN o una base de dades de tipus fitxer (com és un MDB) accessible a través d'ODBC.
- TaulaOrigen
(Taula Origen a convertir -
Paràmetre d'entrada): Pot ser una taula, vista o una consulta SQL sobre la base de dades ODBC (si la sentència requereix cometes, cal usar dièresi en el seu lloc).
- TaulaResultat
(Taula Resultat -
Paràmetre d'entrada): Taula resultat de la conversió.
- NomCampTantPCent
(Nom Camp % -
Paràmetre d'entrada): Camp a omplir a la raó entre els valors de NomCampParcial i NomCampTotal
- NomCampParcial
(Nom Camp Parcial -
Paràmetre d'entrada): Nom del Camp Parcial
- NomCampTotal
(Nom Camp Total -
Paràmetre d'entrada): Nom del Camp Total
- FitxerXML
(Fitxer XML -
Paràmetre d'entrada): Fitxer XML.
- XPath (Paràmetre d'entrada): Xpath del document XML referent a la part del document que se'n vol extreure informació.
- QueExtr
(Què extreure -
Paràmetre d'entrada): Si QueExtr='V' omple la cel·la amb el valor de l'element o l'atribut designat per un XPath, si QueExtr='N' omple la cel·la amb el nom de l'element o l'atribut designat per un XPath i si QueExtr='C' omple la cel·la amb el nombre de nodes que compleixen l'xpath.
- FitxerREL
(Fitxer REL -
Paràmetre d'entrada): Fitxer REL que enllaça o descriu un fitxer en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
- Quants (Paràmetre d'entrada): Nombre d'elements o registres a crear.
- FitxerDBFEstesa
(Fitxer DBF Estesa -
Paràmetre d'entrada): Fitxer DBF estesa del MiraMon.
- FitxerDBFClassica
(Fitxer DBF Clàssica -
Paràmetre de sortida): Fitxer DBF en format clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV).
- NomCampRMS
(Nom Camp RMS -
Paràmetre d'entrada): Nom del camp de la taula DBF del que es vol calcular el RMS.
- NODATA
(Valor sensedades -
Paràmetre d'entrada): Valor sensedades del camp del que es vol calcular el RMS.
- FitxerTesaurusDBF
(Fitxer Tesaurus DBF -
Paràmetre de sortida): Fitxer tesaurus resultat de fer la projecció del camp del fitxer DBF indicat. Fitxer en format DBF clàssic (dBASE III, dBASE III+ o dBASE IV) o en DBF estesa del MiraMon.
Modificadors:
/APLICAR (Aplica) Aplica les solucions als problemes detectats en el text. (Paràmetre d'entrada) /ELIMINAR_CAMPS
(Eliminar camps)
Elimina els camps que feien necessària la presència de registre múltiple. (Paràmetre d'entrada) /REG_TOT_IGUAL
(Registre totalment igual)
Elimina els registre totalment iguals de la DBF i per tant elimina la part del registre múltiple enterament redundant. Això pot no ser sempre útil especialment quan hi ha camps numèrics que poden referir-se a quantitats que cal totalitzar entre els multiregistres. (Paràmetre d'entrada) /VALOR_COMPLET
(Valor Complet)
Indica que el valor buscat ha de coincidir amb tot el valor del registre del camp. (Paràmetre d'entrada) /INSENSIBLE_MAJ
(Insensible Majuscules)
La cerca es fa sense tenir en compte les majúscules/minúscules. (Paràmetre d'entrada) /RELACIO_1_N
(Relació 1 a molts)
Indica que és possible una relació de cardinalitat múltiple entre un registre de la taula principal i N registres de la taula associada. La seva absència no permet aquesta múltiple relació. (Paràmetre d'entrada) /NOMES_REG_ENLLAC
(Només Registres Enllaç)
Aquest paràmetre implica que només recull en la taula resultat aquells registres de la taula principal que tenen correspondència en la taula associada (Paràmetre d'entrada) /CAMP_#=
(CAMP_#)
Noms dels camps que formaran part de la taula resultat. # és un número d'ordre (correlatiu i començant des de 1). (Paràmetre d'entrada) /ORDRE_#=
(ORDRE_#)
"D" o "d" indica una ordenació descendent i "A" o "a" una ordenació ascendent (per defecte). (Paràmetre d'entrada) /SUMA_CENT
(Suma Cent)
Assegura que els percentatges calculats sumin 100. (Paràmetre d'entrada) /T1_CLAU#= (T1_CLAU#) Noms de camp clau de la taula principal T1, a partir dels quals s'establirà la correspondència entre les dues taules per a poder realitzar el join. # indica l'ordre dels camps claus enllaçats, indexats des de 1. Si s'indica més d'un camp s'entén qu es desitja que actuïn com una clau combinada. (Paràmetre d'entrada) /T2_CLAU#= (T2_CLAU#) Noms de camp clau de la taula associada T2, a partir dels quals s'establirà la correspondència entre les dues taules per a poder realitzar el join. # indica l'ordre dels camps claus enllaçats, indexats des de 1. Si s'indica més d'un camp s'entén qu es desitja que actuïn com una clau combinada. (Paràmetre d'entrada) /T1_CAMP#= (T1_CAMP#) Noms dels camps de la taula T1 que formaran part de la taula resultat. # és un número d'ordre (correlatiu i començant des de 1). (Paràmetre d'entrada) /T2_CAMP#= (T2_CAMP#) Noms dels camps de la taula T2 que formaran part de la taula resultat. # és un número d'ordre (correlatiu i començant des de 1). (Paràmetre d'entrada) /TRACTAR_N_COM_C= (Tractar nombres com a cadenes) Implica que els nombres són tractats com a cadenes de caràcters. (Paràmetre d'entrada)