Aquest programa permet importar fitxers de format HDF4 al format ràster IMG del MiraMon.

El format HDF (Hierarchical Data Format) és un format molt estès per a l'emmagatzematge i estructuració de grans quantitats de dades numèriques. Originalment es va desenvolupar pel National Center for Supercomputing Applications. Actualment el denominat HDF Group és l'encarregat de l'actualització i revisió del format. Aquest format permet emmagatzemar diferents models de dades, com matrius multidimensionals, imatges ràster i taules. El programa HDFIMG rep un fitxer en format HDF i genera un fitxer IMG multibanda dins d'una carpeta de sortida o bé genera un bolcat de les metadades incloses en el fitxer HDF. En cas de tenir triat la manera importació, l'aplicació preselecciona el tipus de producte en funció d'una exploració heurística del nom del producte dins de les metadades.

A causa de l'àmplia extensió i distribució per la xarxa de les dades geogràfiques, el format HDF s'ha estès i ampliat la seva utilització a molts portals de distribució de dades. En el camp de la Teledetecció, des de les dades de sensors àmpliament utilitzats, com MODIS, ASTER i CHRIS, fins a determinats productes d'oceanografia es distribueixen en HDF. No obstant això, aquesta àmplia distribució no ha anat acompanyada d'un estàndard àmpliament adoptat per a la distribució de les metadades. Malgrat aquesta deficiència, l'eina HDFIMG importa i fa la documentació de manera correcta les imatges mitjançant un algorisme d'exploració de les metadades disponibles.

Si es demana l'opció d'importació es generen dos fitxers de text que inclouen les metadades de cada banda (Attributes_SD) i les metadades ECS globals del fitxer HDF (Metadata_ECS). Els fitxers es guarden en un directori el nom segueix l'estructura Metadata_nomproducte.

Actualment HDFIMG té implementat el suport als següents productes:

Hi ha cinc maneres de distribució de les imatges de CHRIS classificats com maneres de1 a 5, les maneres implementats són:

MODE 1: TOTAL: Full swath width, 62 spectral bands, 773nm / 1036nm, nadir ground sampling distance 34m @ 556km.

MODE 2: WATER BANDS: Full swath width, 18 spectral bands, nadir ground sampling distance 17m @ 556km.

MODE 3: LAND CHANNELS: Full swath width, 18 spectral bands, nadir ground sampling distance 17m @ 556km.

MODE 4: CHLOROPHYL BAND SET: Full swath width, 18 spectral bands, nadir ground sampling distance 17m @ 556km.

Referències:
Cutter, M. A, 2008, CHRIS Data Format, Surrey Satellite Technology Limited.

Estructura de la informació generada:
Es genera un ràster IMG en un directori el nom del qual segueix l'estructura CHRIS_data_hora, on la data té el format anymesdia. Per exemple per a la imatge CHRIS del 19-02-2009 i hora 15:51:34 la carpeta de sortida serà: CHRIS_20090219_155134.

El MISR (Multiangle Imaging Spectro-Radiometer) té 9 càmeres, totes apuntant en direccions diferents. D'aquesta manera proporciona una cobertura multiangular de tot el planeta. Tenen la capacitat d'observar simultàniament 9 angles diferents (a més del nadir, ±26.1°, ±45.6°, ±60.0° i ±70.5°) tant cap endavant com cap enrere al llarg de la traça de l'òrbita i 4 bandes espectrals (B, G, R, IRp). En general, els angles grans proporcionen una major sensibilitat als efectes dels aerosols atmosfèrics i efectes dels núvols, mentre que els angles més propers al nadir aporten informació de la sobre la superfície terrestre.

Per descarregar els productes MISR Level 3 Imagery (L3SMI) es pot consultar el web:
MISR -- http://www-misr.jpl.nasa.gov
MISR Level 3 Imageryr -- http://eosweb.larc.nasa.gov/PRODOCS/misr/level3/download_data.html

Si es necessita importar un nou producte HDF no suportat per HDFIMG, es pot contactar amb nosaltres a suport@miramon.uab.cat.


Sintaxi:

Opcions:

Paràmetres: